Vores øko-stil

Værdier

Det her tror vi på

Lokal og økologisk produktion

Vi bruger økologiske råvarer og så lokale ingredienser som muligt. Vores produktion ligger på samme gård (skud ud til Thy Økobær), hvor vi får størstedelen af vores vores bær fra, dvs. der er ultra kort afstand fra jord til bord.

Simple og lækre produkter

Vores ingredienslister er ganske simple. Vi bruger kun 100 % naturlige råvarer (dvs. ingen sødestoffer, aromaer, koncentrater eller lign.). Derved sikrer vi gennemsigtighed af produkterne + en ægte, ren og naturlig smag.

Vi skal have det optur imens!

Vi startede Vild Is, fordi vi syntes, det var en mega grinern idé. Lige så vigtigt er det, at vi har det sjovt, imens vi fører idéen ud i livet. Det skal være fedt at gå på arbejde, både på sjovheds-skalaen og på jeg-gør-en-forskel-skalaen.

Hvad gør vi i dag

Siden vi startede Vild Is, har præmissen været, at vi gerne vil gå den ekstra distance for at levere et godt produkt med respekt for naturen. Derfor er økologi rigtig vigtigt for os, da vi mener den type landbrug bedst harmonerer med den omkringliggende natur. Derudover arbejder vi så lokalt som muligt, for netop at bidrage til at vi her i Thy og Danmark generelt, kan få mere økologisk landbrug. Økologi er med til bl.a. at nedsætte kvælstofudledningen, øge biodiversiteten og mange andre nice ting!

Vi vil ikke importere fra det store udland, når vi har så mange lækre råvarer i vores egen baghave. Selvom mango fra Sydamerika er vold frådern, så synes vi, det er lige så optur med danske jordbær - og så sparer vi en masse CO2-udledning i transporten.

Det kan vi gøre bedre

Selvom vi mener at have nogle rimelig blærede produkter sådan klimaoverensstemmelse’wise, så er der god nok også mange ting, vi kan gøre bedre! Faktisk er listen lang, så vi namedropper lige nogle af de mest kræsbøstige her: Vi kører i en ældre diesel varevogn (vi sparer op til en ny el’lert!), vores is er wrapped i cellofan (sygt nedtur, men der findes ikke et bedre alternativ på markedet, endnu!), selvom vi har solceller på taget, bruger vi også sort strøm (vi gad godt have en vindmølle, men shit sådan en er dyr!) og så er der bare en masse processer i vores værdikæde, lige fra bærrene bliver høstet af Bondemand Niels til at den færdige ispind nydes i speedos’ne på stranden, som vi godt gad at blive klogere på og gøre noget ved.

Vi forsøger at køre så god stil som muligt med respekt for miljøet og naturen, og drømmer om at vi en dag kan drive en endnu grønnere virksomhed i balance med den lokale natur og uden nogen CO2-udlening. Men som Einstein engang sagde; “Rum blev ikke bygget på en dag”.

Har du ideer

Vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du har nogle gode idé til, hvordan vi kan blive endnu grønnere. Kan du skaffe lokalt producerede ispinde, har du udviklet et cellofanligende materiale uden plast i, har du vundet i lotto og vil give en en el-varevogn i gave, eller noget helt andet..?

Vi er meget lydhør overfor gode inputs! Skriv til os på alex@vilds.dk